Tuesday, January 31, 2012

Entah

"And if I told you that I loved you
You'd maybe think there's something wrong
I'm not a man of too many faces
The mask I wear is one"

Sting - Shape of My Heart.

*Dedicated to nothing and no one.*

"That if you say (if you say)
Goodbye today (goodbye today)
I'd ask you to be true (cause I'd ask you to be true)
'Cause the hardest part of this is leaving you
'Cause the hardest part of this is leaving you"

MCR - Cancer.

*Cancer kills. Semoga Tuhan mengampuni dosa-dosa mereka yang menjadi mangsa barah*  

*****

Life is going up and down these days. Ada 3, 4 buku yang dah dihabiskan baca dalam masa lebih kurang sebulan ni. Dalam masa sebulan ni jugak, beratus-ratus kilometer aku dah berjalan (atau menaiki kenderaan yang bergerak). Aku jugak berinteraksi dengan beberapa manusia who play quite significant roles dalam hidup aku. Ada yang buat aku gembira, ada yang menyedihkan, ada yang motivating, ada yang buat aku rindu, ada yang buat aku sayang, ada jugak yang buat aku tertanya-tanya. 

Entah.

"Entah" is a mysterious word. Apa itu "entah"? "Entah" indicates what? Aku yakin it is not just a mere "entah" when someone ask you something super serious, and you can just answer "entah".

"Lepas yang kau dah lalui semua ni, kau rasa apa?"

"Entah"

Entah could be tak tahu. Atau indescribable feeling. Atau indicating "aku-tak-nak-bagitahu". Atau "aku-tak-perlu-bagitahu". Atau apa je.

Entahlah.
*****


Maaf, aku mengarut dalam entri ni. These are just some my random thoughts after nearly a month aku tak tinggalkan jejak kat sini. Ditaip di front desk sebuah pejabat di Johor sambil telefon berdering di sebelah kanan menunggu aku menjawab panggilan.


*****

"The man who decide to change in 12th hour dies in 11th"  

*****



6 comments:

  1. "The man who decide to change in 12th hour dies in 11th" - Hlovate. entah

    ReplyDelete
  2. "11th Hour" sebenarnya. http://vimeo.com/6096070

    ReplyDelete
  3. nampak sangat aku main copy and paste. :B

    ReplyDelete
  4. Cancer doesnt kill, man. Believe me. You choose to be killed by it or not. Ramai cancer patients kat luar sana yang 'Die For Cancer' walaupun baru stage awal sebab diorang MENTALLY PRESSURED dan ada MENTALITY THAT CANCER KILLS.

    Sedangkan tak. Cancer makes you see the life differently, gain the chance to be stronger than before, appreciate all momentos and the list is endless.

    Cancer.

    Believe me. I know.

    ReplyDelete